Thema Avond Bomenbeleid

stadsgroenOp dinsdag 17 maart organiseert GroenLinks/PE een thema avond over het bomenbeleid in de gemeente Ede. Elsa Loosjes zal daar een presentatie geven over onze visie op het bomenbeleid. Alle inwoners van de gemeente Ede met interesse in bomen zijn welkom op deze avond.

De bijeenkomst is bedoeld om kennis vanuit verschillende perspectieven bij elkaar te brengen. Wim Janssen, adviseur Groen van de gemeente Ede, zal vertellen hoe het Bomenbeleidsplan (goedgekeurd in 2013) nu wordt uitgevoerd. Daarna volgt een presentatie door Leo Goudzwaard, loofbomen specialist van Wageningen Universiteit over ecologische en klimaatregulerende functies van bomen in een stad. Vanuit de gemeente Rotterdam is Erica Koning uitgenodigd om te vertellen hoe in de Rotterdamse regio wordt geprobeerd natuur en stedelijke functies met elkaar te verweven. Ten slotte zal Elsa Loosjes een presentatie met onze visie op het bomen beleid geven.

Na de lezingen volgt een discussie: wat hebben we geleerd, hoe passen de verschillende mogelijkheden in elkaar, wat ontbreekt nog, wat zouden we in de toekomst kunnen doen?

De Thema avond vindt plaats in de Ericahorst, Proosdijerveldweg 55, 6714 AA Ede, van 20:30 tot ongeveer 22:15. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij de secretaris van GroenLinks/PE Judith Klostermann via groenlinkspe@hotmail.com.

De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is goed: stadsbus 5 richting Veenendaal-De Klomp (ieder half uur). Uitstappen bij de halte Ganzeweide op de Veenderweg. Vandaar is het ongeveer 2 minuten lopen naar de Proosdijerveldweg.