Duizend nieuwe abonnees gezocht

Nieuwe Veluwe 1_2016_.inddHet kwartaalblad Nieuwe Veluwe maakt een doorstart. Het leek er even op dat het blad over de natuur, kunst en cultuur van de Veluwe, zou ophouden te bestaan vanwege te weinig abonnees. Maar dankzij het enthousiasme van medewerkers, lezers, en een marketingbedrijf uit Barneveld, is besloten om een ultieme poging te doen voldoende betalende lezers te werven.

“Met 1000 abonnees er bij kunnen we het blad kostendekkend uitgeven. Nu zitten we op 400”, aldus uitgever Jelle de Gruyter. “Het zit hem in de onbekendheid van het blad. Mensen die Nieuwe Veluwe kennen zijn zonder uitzondering heel positief over inhoud en vorm van het blad”. Nieuwe Veluwe besteed in woord en beeld ruime aandacht aan al het moois van de Veluwe, en de kansen en bedreigingen van dit kwetsbare natuurgebied. Daarmee wil het blad een stem geven aan de Veluwe.

Exclusief: Jan Siebelink en John Jansen van Galen

Bijzonder in het blad zijn de bijdragen van Jan Siebelink en John Jansen van Galen die hun correspondentie in De Gelderlander na bijna twintig jaar weer hervatten. Nu niet over hun geboorteplaats Velp, maar over hun grote liefde: De Veluwe.

In het eerste nummer van 2016 voorts aandacht voor de bioscoopfilm van Edenaar Luc Enting ‘De Wilde Veluwe’, de ‘come-back’ van de wisent, het honderdjarig bestaan van Heveadorp, de natuur volgens professor Frank Berendse en de kritiek van Arcadis-ecoloog Dolf Logemann over de nieuwe wet Natuurbescherming.

Abonnement

Een abonnement kost € 35,00 per jaar. Eerst kennismaken kan met een proefabonnement: twee nummers van slechts € 10,00. Aanmelden bij www.nieuweveluwe.nl of per e-mail naar abonnementen@nieuweveluwe.nl.