Mooi Binnenveld

mooibinnenveld

 

De stichting “Mooi Binnenveld” schreef onderstaande brief over een prachtig initiatief om grond aan te kopen om  de natuur in het Binnenveld te verder te beschermen. Op de 21 november is er een inloopbijeenkomst in de BBLTHK van Wageningen.

Mooi Binnenveld

Met een groep inwoners van Wageningen en omgeving hebben we het plan opgevat om 50 hectare toekomstig natuurgebied in het Binnenveld aan te kopen en te beheren. Het gaat om landbouwgrond die door de Provincie Gelderland zal worden ingericht voor natuurontwikkeling en daarna verkocht. We hebben een afspraak met de provincie dat 50 hectare aan Stichting Mooi Binnenveld zal worden verkocht, de stichting die we speciaal voor dit doel hebben opgericht.
We willen het benodigde geld voor aankoop, 400.000 euro, bij elkaar krijgen door middel van crowdfunding, fondsen, subsidies en sponsors. Voor dit doel wil ik graag ons plan onder je aandacht brengen, met de vraag of je met ons wilt meedoen. Je kunt zelf mede-eigenaar worden van dit nieuwe natuurgebied. Niet letterlijk in de zin dat je grond koopt en persoonlijk bezit, maar met de aanschaf van een certificaat van 1000 euro‚ bestemd voor de aankoop van de grond en voor een deel van het onderhoud. Met meerdere personen een aandeel financieren kan ook. De aanleg (grondverzet) en inrichting worden betaald door de provincie en het waterschap.
Er is nog veel meer over te vertellen, over de bijzondere natuur die hier gerealiseerd kan worden, over onze achterliggende filosofie en over onze voortgang. Kijk hiervoor op de website http://www.mooibinnenveld.nl of naar de bijgevoegde brochure met inlegvel. Je leest er om welke hectares het gaat, wat precies de plannen zijn, wat voor type natuur er komt, over de planning, welke andere mensen (al) meedoen en meer over de praktische zaken.

Voor alle geïnteresseerden organiseren we op 21 november een inloopbijeenkomst in de BBLTHK van Wageningen. Hier kun je alles horen over de plannen voor de Binnenveldse Hooilanden en de aanpak van Mooi Binnenveld. Aanvang 20.00 uur. Iedereen die nieuwsgierig is naar de plannen is van harte welkom!

Namens Stichting Mooi Binnenveld

Hartelijke groet, Miep van Gijsen.

Miep van Gijsen
De Wildwal 9
6703 ED Wageningen
Tel. 0317-617382
Email: m[dot]vangijsen[at]gmail.[dot]com